Rulett

Rulett

A rulett az online szerencsejáték-oldalak egyik legnépszerűbb játéka, amit Magyarországon is sokan játszanak. Ismerd meg a legfőbb típusokat és stratégiákat.

A rulett az egyik legrégebbi szerencsejáték, amelyet évszázadokon át játszottak a különböző szárazföldi kaszinókban. Ez a játék az online szerencsejáték-oldalak megjelenésével sem veszített népszerűségéből és a legjobb kaszinó játékok egyike. Ma nincs is olyan online kaszinó, ahol a játékosoknak ne lenne lehetősége rulettezni.

Az online platformokon játszhatjuk a játék három alapváltozatát: a franciát, az európait és az amerikait, de ezen felül számos új változatot is kifejlesztettek, amelyek további izgalmakat visznek ebbe a nagyszerű játékba. Az alábbi áttekintésben részletesen végigkalauzolunk a rulett történetén, megismerheted a főbb játéktípusok jellemzőit, az élő rulettet, a legjobb rulett online játék stratégiákat és tippeket is adunk, hogy minél sikeresebb lehess ebben a nagyszerű játékban.

A 20 legjobb kaszinó magyar játékosok részére 2023-ban:

https://www.gamblingtherapy.org/hu/

18+. Kérjük felelősségteljesen játssz!

Rabona kaszinó

 

Rabona Kaszino-1

A Rabona kaszinó egy gazdag kínálattal rendelkező szerencsejáték platform, ahol nem csak kaszinó játékokkal van lehetőségünk játszani, de gazdag sportfogadási választékot is kínálnak, a legkülönbözőbb fogadási piacokkal.

A kaszinó részleg két részből áll, az ún. szoftveres kaszinóból, ahol a különböző játékok esetében egy véletlenszám-generátor az ellenfelünk, vagyis az RNG. Ez ez szoftver, amely gondoskodik róla, hogy minden pörgetés és minden játék végkimenetele teljes egészében véletlenszerű legyen. 

A másik részleg sokkal izgalmasabb és azoknak a játékosoknak szól, akik nem egymagukban szeretnek játszani, hanem inkább a pörgést, a társaságot, a lendületes játékot részesítik előnyben. Ez az élő osztós kaszinó, amelyet élő közvetítés formájában érhetünk el valamely szoftvergyártó vállalat által berendezett stúdióból, ahol az ellenfeleink hús-vér osztók, akikkel lehetőségünk van kommunikálni is az élő chat segítségével.

A Rabona kaszinó játékválasztékában úgy a kaszinó-, mint az élő osztós részlegben megtalálhatjuk a rulettet és annak számos változatát. A különbség mindössze annyi, hogy a szoftveres játéknál te magad ülsz az asztalnál és diktálod a tempót, míg az élő osztós részlegben az osztó határozza meg a játék dinamikáját.

A kaszinóban a játék olyan változataival játszhatsz, mint a Roulette x5, az XXXtreme Lightning Roulette, a Terminator 2 Roulette, vagy pedig a Classic Roulette. Az élő osztós részleg népszerű rulettjátékai közül kiemelnénk a Club Royale Roulette, a Roulette Macao, a Rabona Roulette és a Mega Fire Blaze Roulette játékokat.

Lemon kaszinó

 

 

 

A Lemon kaszinó a magyar játékosok körében is ismert és népszerű oldalnak számít, amely eltér a legtöbb hasonló platformból a tekintetben, hogy itt asztali kaszinó játékokat nem találhatsz. Ez azonban semmit nem vesz el a játékélményből, tekintve, hogy van egy sportfogadási részleg, egy igényes élő osztós részleg, emellett a Lemon kaszinó azok a szerencsejáték-oldalak közé tartozik, ahol az Aviator nevű játékkal is játszhatsz.

Az Aviator egy rendhagyó szerencsejáték, amely 2019-ben jelent meg a virtuális térben. Egy közösségi játékról van szó, amelyet többen játszhatnak egyszerre, a szabályok pedig nagyon egyszerűek. A játék elején mindenki megteszi a tétjét, majd a repülő egyszeres szorzóval emelkedni kezd, amely folyamatosan növekszik. Ha még azelőtt sikerül kiszállnod, hogy a gép zuhanni kezdene, akkor nyersz.
Az élő osztós részlegre érdemes külön is kitérnünk, itt ugyanis nem kevesebb, mint 400 különböző élő osztós játék található, olyanok, mint az élő rulett, az élő baccarat, az élő póker, de olyan játék show-k is találhatók itt, mint a Mega Wheel, a Boom City, vagy a Funky Time.

Az élő kaszinóban a rulett számos izgalmas változatával játszhatsz, ezek közül kiemelnénk a következőket: Mega Roulette, Speed Roulette, Evolution Roulette Lobby, Gold Bar Roulette, Namaste Roulette.

Wazamba kaszinó

A Wazamba kaszinó sportfogadással, kaszinóval, élő osztós játékokkal és számos izgalmas versennyel várja a játékosokat. Ez a kaszinó tisztában van vele, hogy a mai kiélezett piaci versenyben nem elegendő csupán egy olyan kaszinót üzemeltetni, ahol elérhetők a legnépszerűbb játékok, noha ez is fontos. Ezért aztán a kaszinó az iparág vezető játékfejlesztő stúdióival működik együtt, hogy minden pillanatban a legnépszerűbb és a legújabb játékokat tudja felkínálni.

De ez még nem elég ahhoz, hogy a játékosok hosszabb időt töltsenek ezek az oldalon és szívesen visszatérjenek, mert minden komolyabb kaszinó kínálja ezeket a lehetőségeket. Ezért aztán a Wazamba kaszinóban maszkgyűjtési lehetőség is van, ami érdekesebbé teszi a játékot, emelett különböző versenyekben vehetünk részt, amelyek értékes nyereményekkel kecsegtetnek. 

Jelenleg olyan versenyek érhetők el, mint az ELA bajnokság, a Mesterek elnevezésű verseny, az Irány az Univerzum, vagy pedig az Élő kaszinó verseny, amelynek győztese 1100 éremmel lehet gazdagabb.

Ebben a versenyben olyan élő osztós játékok vesznek részt, mint a Lightning Dice, a Crazy Time, vagy az Auto Roulette Live. Ha kedveled a rulettet, az élő osztós részlegben annak számos egyéb változatát megtalálhatod, amelyeket jó társaságban, élő osztó jelenlétében van lehetőséged játszani.

Amunra kaszinó

Az Amunra kaszinó az ókori Egyiptomot jeleníti meg előttünk, ezzel kíván többet nyújtani, mint egy egyszerű online kaszinó. Az oldalon fáraók, piramisok, szfinxek és az egyiptomi mitológiában ismert egyéb szimbólumok várják a játékosokat. Ami pedig az oldalon elérhető szórakozási lehetőségeket illeti, az Amunra kaszinó sportfogadást, kaszinójátékokat és élő osztós játékokat kínál, mindezeket előnyös promóciók kíséretében.

Az Amunra kaszinó oldalán megtalálható a rulettnek a szárazföldi kaszinókból ismert mindhárom alapváltozata, vagyis a francia, az európai és az amerikai is. Mint tudod, a lényeges különbség a két első és a tengerentúli játék között abban van, hogy az európai és francia rulettkeréken egy darab nulla van, az amerikain pedig kettő, amivel a bank esélye a kétszerése nő.

A kaszinó részlegben ezen felül számos izgalmas rulettváltozatot találhatunk, mint amilyen a 10p Roulette, a Dragon Roulette, a Mr. Mini Roulette, vagy a Real Roulette. Az élő osztós részlegben is találhatunk érdekes rulettjátékokat, íme innen is néhány cím: Roulette Grand, Roulette French Gold, Roulette Auto VIP, Roulette Speed Auto.

Bet365 kaszinó

A Bet365 az egyik legismertebb név az online kaszinók világában, amely sportfogadást, élő osztós játékokat és asztali játékokat egyaránt kínál. Ez a kaszinó azonban több, mint egy egyszerű szerencsejáték-oldal, itt ugyanis számos egyéb részleget is találhatunk, sportfogadási hírekkel, tippekkel, statisztikákkal és persze kaszinó útmutatókkal.

A Bet365 oldalán így találhatunk egy részletes útmutatót is, ami hasznos lehet, ha még kezdők vagyunk a rulettezésben. Itt megismerhetük az európai, az amerikai és a Rulett pro játék szabályait és menetét, a tétek típusait és végigvezetnek bennünket a játék menetén is a tétrakástól kezdve egészen a pörgetés végéig.

A Bet 365 kaszinó asztali játékai között olyan rulettváltozatokkal játszhatunk, mint a 101 Roulette, a Roulette Deluxe, a Diamond Bet Roulette, a Spread Bet Roulette vagy a European Football Roulette. Ezen játékok érdekessége, hogy demó módban, tehát valódi pénz befizetése nélkül is kipróbálhatók és elég áttérni a fizetős változatra, ha már szereztünk némi gyakorlatot.


Mire van szüksége egy kaszinónak az online ruletthez?

A rulett az online kaszinók szerves része. Ha egy oldal kicsit is komolynak számít, biztos lehetsz benne, hogy ott a legjobb online rulett számos változatát meg fogod találni. Mindenesetre vegyünk át néhány tényezőt, amelyekre egy kaszinónak szüksége van, hogy online rulettet szolgáltasson.

 • Honlap és/vagy app. Az alapfeltétel, hogy a kaszinónak legyen egy honlapja, egy webcíme, ahol a játékosok meg tudják találni, illetve, mobilkaszinó esetén nem árt a saját app kifejlesztése sem.
 • Véletlenszám-generátor. Ez egy olyan algoritmus, amely a rulettjátékokat vezérli és gondoskodik az eredmények véletlenszerűségéről.
 • Fizetési módok. Szükséges megfelelő számú fizetési móddal rendelkezni, hogy a játékosok valódi pénzes rulettet játszhassanak.
 • Működési engedély. Fontos, hogy csakis olyan online kaszinóban rulettezz, amely rendelkezik hivatalos működési engedéllyel.

Rulett

Az online rulett változatai

A rulett története során ennek a játéknak három alapvető változata alakult ki, a francia, az európai és az amerikai. Az online kaszinókban is általában megtalálható mind a három változat, azzal, hogy a szoftvergyártók állandó munkájának köszönhetően folyamatosan jelennek meg a játék újabb változatai is. Azonban, ezek is a három alapváltozaton alapulnak, úgyhogy ezeket fogjuk most megismerni.

 • Európai rulett online. Ez a változat a legelterjedtebb az európai szárazföldi és online kaszinókban is. A játék lényege, hogy a keréken összesen 37 szám található, vagyis 0-36-ig vannak a számjegyek. A szabály értelmében a 0 esetében a bank nyer. A házelőny az európai rulettnél 2,7%.

 • Francia rulett online. Ez a játék eredeti változata és alapvetően azonos az európai rulettel, hiszen itt is 37 számmal játszunk. A különbség abban van, hogy itt vannak olyan szabályok, mint az En Prison, vagy a La Partage, amelyek esetében a játékos visszaszerezheti a tétje egy részét. Ebben az esetben a házelőny 1,35%.

 • Amerikai rulett online. Itt a kerék 38 számot tartalmaz, vagyis két 0 található rajta. Ez az európaihoz képest a duplájára növeli a ház előnyét, vagyis az 5,26%.

Élő online rulett

Az online kaszinókban játszható rulettjátékok közül külön érdemes kiemelni az élő osztós változatot. Ezt a platformok élő részlegében játszhatjuk, a lényege pedig, hogy a játékot nem a már említett RNG, azaz véletlenszám-generátor vezérli, hanem egy élő osztó.

Ez a játéktípus azért előnyös, mert tulajdonképpen a hagyományos, szárazföldi kaszinók élményét elegyíti az online játék élményével. Hiszen, ebben az esetben nem kell autóba ülnünk, felöltöznünk és elutazni egy kaszinóba, hanem elegendő felcsatlakozni kedvenc online kaszinónk oldalára, belépni az élő osztós részlegbe és már játszhatunk is. A játék során lehetőségünk van rá, hogy élő chaten keresztül kommunikáljunk az osztóval, vagy akár a többi játékossal is.

Rulett

Játékbiztonság

Mindig figyeljünk oda, hogy ha a legjobb online rulettet szeretnénk játszani, akkor azt egy legális kaszinóban tegyük meg. Arról, hogy egy játékplatform legális-e a legkönnyebben úgy győződhetünk meg, hogy a kezdőlap alján megnézzük, rendelkezik-e érvényes hatósági engedéllyel.

A legális kaszinók a regisztráció során a játékosoktól megkövetelik személyazonosságuk igazolását a személyi igazolvány és a lakcímkártya másolatának bekérésével. Ezzel a kaszinók egyrészt meggyőződnek róla, hogy valóban elmúltunk-e 18 évesek és azok vagyunk-e, akinek kiadjuk magunkat. Másrészt pedig ilyen módon lehetőségük van rá, hogy kiszűrjék azokat a játékosokat, akik esetleg tisztességtelen szándékkal regisztrálnak az oldalon. A játék biztonságát a legális kaszinókban független ellenőrző testületek is felülvizsgálják.

Az online kaszinókban elérhető rulett előnyei és hátrányai

A rulett nagyon népszerű a szárazföldi kaszinókban is, de egyre nagyobb teret hódit az online platformokon is. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy ha online játsszuk ezt a játékot, gyorsabb játékmenetekre is lehetőségünk van. Mivel a játékot egy szoftver vezérli és nem ülünk az asztal körül többen is, ezért a játék pörgősebb, gyorsabb, mint a szárazföldi kaszinókban. Ugyanakkor, ha szeretnénk másokkal játszani, választhatjuk az élő osztós részleget.

A másik dolog, amit érdemes megemlíteni, az a helyhez kötöttség megszűnése. Ahogy már említettük, a legjobb online rulett esetében bárhol és bármikor játszhatunk, hiszen nincs más dolgunk, mint megnyitni az adott kaszinó oldalát számítógépen, táblagépen, mobiltelefonon és már játszhatunk is. Illetve, míg a hagyományos kaszinók egy munkaidő szerint működnek, az online kaszinókba bármikor betérhetünk.

Amit pedig még érdemes megemlíteni, azok a különböző bónuszok és promóciók, amelyek a szárazföldi kaszinókban nem érhetők el. Ezek begyűjtésével növelhetjük nyerési esélyeinket és magát a játékot is élvezetesebbé teszik.

Előnyök Hátrányok
Gyorsabb játékmenetek Nem vagyunk jelen a helyszínen
Bónuszok és promóciók Biztonsági kockázatok
Bármikor játszhatunk Elidegenedés

Rulett stratégiák

 1. Igaz, hogy az online rulett egy szerencsejáték, ahol egy-egy pörgetés végkimenetele nem látható előre, ennek ellenére az évszázadok során kialakult néhány matematikai elmélet, amelyek ha nem is biztosítják a biztos győzelmet, de abban segíthetnek, hogy racionalizáljuk a döntéseinket. A legismertebb stratégiák a következők:

 2. 1. Martingale stratégia. 
  Ennek a stratégiának az a lényege, hogy minden olyan pörgetés után, amikor vesztettünk, megduplázzuk a tétünket. Azt kell tudnod ezzel kapcsolatban, hogy azoknak ajánlott az alkalmazása, akik nagyobb összegben játszanak, ugyanis a siker előfeltétele, hogy elég hosszú ideig alkalmazzuk.
  2. Fibonacci stratégia.
  Ez a stratégia egy számsoron és annak követésén alapul. Le kell írni egy papírra a következő számsort és követni: 1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – 89 – 144. Ha nyertünk, kihúzzuk a két utolsó számot, ha pedig veszítünk, ismét hozzáadjuk. 
  3. Andrucci rendszer.
  Ennél a stratégiánál nagyjából 30-32 pörgetés során páros fogadásokat teszünk és egy papírra felírjuk az eredményeket. Ezután megkeressük azt a számot, ami a leggyakoribb és 37 pörgetés során erre tippelünk.

Tippek rulettjátékosoknak

A legjobb online rulett ugyan a szerencsén múlik, de mint a folytatásban majd meggyőződhetsz róla, számos fogadási lehetőséggel találkozhatsz, ezért jó ötlet, ha nem felkészületlenül ülsz le a virtuális rulettasztalhoz. Az egyik tanács, hogy ismerd meg a játék szabályait, annak menetét, a fogadási típusokat, hogy otthonosabban mozoghass és a megfelelő tippeket tudd megtenni. Ennek érdekében hasznos lehet az ingyenes gyakorlás is. Ezt az online kaszinókban megteheted, ha a kiválasztott rulettjáték demó változatát választod.

Emellett, érdemes és hasznos lehet a különböző értékeléseket és ismertetőket is átolvasni, illetve streameket, videókat nézni. Számos játékos készít ilyeneket, amelyekben bemutat néhány játékmenetet, ezekből mindig elleshetünk egy-két jó trükköt.

Belső tétek

Az online rulett során, ahogy már jeleztük, nagyon sok tippelési lehetőséged van. Alapvetően ezeket belső és külső tippekre tudjuk felosztani. A belső tétek esetén a rulettkerék közvetlen közelében található lehetőségek valamelyikén helyezzük el a zsetonjainkat. Ezek a külsőkhöz képest nagyobb kockázattal, de nagyobb nyereményekkel is járnak. Nézzük őket.

 • Straight, vagyis egy számra fogadás. Ez a tipp biztosítja a legnagyobb kifizetést, ami nyilván nem meglepő, hiszen a 36 szám közül pontosan meg kell tippelnünk, melyiken áll majd meg a golyó. Ennél a fogadásnál a kifizetési arány 35:1.

 • Split, vagyis két számra fogadás. Ahogy a neve is mondja, itt két számra tippelünk, de ezt úgy tehetjük meg, hogy két szomszédos szám közötti vonalra tesszük a zsetont. Ennél a változatnál a kifizetési arány 17:1.

 • Street, vagyis három számra fogadás. Szintén a nevében van a tipp lényege: három szomszédos számra fogadhatunk. Itt a zsetont, vagy zsetonokat a sorvégi vonalra helyezzük. A három közül bármelyik számmal nyerhetünk. A kifizetési arány: 11:1.

 • Corner/Square. Ebben az esetben négy egymással határos számra fogadunk. Ha nyerünk, a kifizetési arány 8:1.

 • Six Line. Ennél a tippelésnél hat egymás melletti számra tesszük a tétjeinket, vagyis ez két szomszédos Streetre történő fogadás. Ebben az esetben a kifizetési arány 5:1.

Külső tétek

A külső fogadások lényege a rulettben, hogy itt a belsőhöz képest nagyobb számcsoportokra tudunk tippelni, vagyis nagyobb eséllyel nyerhetünk. Akik az online rulettben is biztonsági játékot játszanak, ezt a változatot választják. Amit azonban tudnod kell, hogy a nagyobb valószínűség miatt a kifizetési arány kisebb, mint a belső téteknél.

 • Dozen, vagyis tucatfogadás. Ennél a típusnál háromféle tucatra, vagyis 12-es számcsoportra fogadhatunk, ezek pedig az 1-12, 13-24 és a 25-36-ig terjedő számok. Ezek bármelyikével nyerhetsz, a kifizetési arány viszont csak 2:1.

 • Column, vagyis oszlopra fogadás. Három oszlopot találhatunk a rulettasztalon lévő fogadási részben. Ebben az esetben ezek valamelyikét választod ki és arra teszed a zsetonjaidat. A kifizetési arány itt is 2:1.

 • Red or Black. Vagyis, piros/fekete fogadás. Ehhez nem kell különösebb magyarázat. A rulettkeréken 18 piros és 18 fekete mező van, fogadhatsz egyikre, vagy másikra. A kifizetési arány 1:1.

 • Even/Odd, vagyis Páros/Páratlan. Ennél a fogadásnál azt kell eldöntened, hogy a következő pörgetés végén a golyó páros, vagy páratlan mezőn fog landolni és ennek megfelelően elhelyezni a zsetonokat. Ennél a típusnál is 1:1 a kifizetési arány.

 • High/Low, vagyis Magas/Alacsony. Értelemszerűen az alacsony számok az 1-18-ig terjedő számsor részei, a magasak pedig a 19-36-ig terjedők, ezek egyikére tippelhetsz. Ha nyersz, a kifizetési arány 1:1 lesz.

Osztott és racetrack fogadások

A fentiekben megismerkedhettünk az osztott fogadási típusokkal, amelyeket az online rulett játékokban használni lehet. Azért nevezzük őket így, mert nem egy konkrét számra, vagy lehetőségre tippelünk, hanem több szám, vagy számcsoport között osztjuk meg a tétjeinket. Ennek eredménye, hogy nagyobb lesz a nyerés esélye, de ugyanakkor kisebbek a kifizetések. 

Az osztott fogadások mellett a rulett onlineban egyéb fogadási típusok is léteznek, ezeket még versenyppyás téteknek is nevezzük. Itt egy meghatározott számcsoportra tehetjük a tétjeinket. Ennek is több változata ismert, az alábbiakban bemutatjuk őket.

 • Tiers du cyilindre. Ezt magyarul kis szériának nevezzük, a lényege pedig, hogy hat zsetont helyezünk el a táblán, amelyeket 12 szám között kell elosztani, vagyis igazából hat split tétet teszünk meg.

 • Voisins du Zero. Ennek a fogadási típusnak a neve nagy széria és az előzőtől abban különbözik, hogy 9 zsetont fogunk elhelyezni 17 számon, mégpedig a következők szerint: a 0/2/3 és a 25/26/28/29 számcsoportokra 2-2 zsetont teszünk, a 4/7, 12/15, 18/21, 19/22 és 32/35 számokra pedig egyet-egyet.

 • Zero spiel. Ennél a tippelésnél a zsetonokat a nulla körül elhelyezkedő számokon helyezzük el, ennek is megvan a rendszere, mégpedig a következő: 0/3, 12/15 és 32/35 számsorok közé négy zsetont teszünk le. 

 • Orphelins. Magyarul árvákra történő fogadásnak is nevezzük és ebben az esetben 8 zsetonnal játszunk. Az egyes számra teszünk egy zsetont a többit pedig ezekre a számcsoportokra: /9, 14/17, 17/20 és 31/34.

GYIK

Nyerhetek az online rulettel?

Az online rulettnek létezik ingyenes és valódi pénzes változata is. Ha a valódi pénzes rulettet játszod és szerencsésen tippelsz, akkor valódi pénzt nyerhetsz, amit később fel is vehetsz.

Melyek a leggyakoribb rulettszámok?

A keréken 0-36-ig vannak számok és minden egyes szám azonos valószínűséggel kerülhet kipörgetésre, azzal, hogy az amerikai rulett online esetében, mivel két 0 van a keréken, ezért ennek dupla a valószínűsége.

Milyen rulettstratégiát válasszak?

Ez teljes egészében tőled függ. A fentiek során bemutattuk a legnépszerűbb matematikai stratégiákat. A legfontosabb, hogy olyat válassz, ami a mentalitásodnak és a költségvetésednek is a leginkább megfelel.

Hogyan játszhatok online rulettet ingyen?

Az online rulettnek nem csak fizetős változata van, a játék ingyenesen is játszható. Ezt különösen abban az esetben javasoljuk, ha még kezdő vagy a játékban és szeretnél azzal megismerkedni, rutint szerezni. Az ingyenes játékhoz a kiválasztott rulett típus mellett a demó gombot kell megnyomnod.

Milyen esélyei vannak a piros és a fekete kipörgetésének?

Ez nem egy bonyolult kérdés, igazából a válasz is egyértelmű. Mivel a rulettkeréken pontosan ugyanannyi, tehát 18 piros és fekete szám szerepel, ezért annak esélye, hogy egyik, vagy a másik jön ki, egész pontosan fele-fele.

Mennyit nyerhetek egy rulettszámmal?

Az, hogy mennyit nyerhetsz, a fogadási típustól függ. Ha az egy számra történő fogadást választod, akkor 35:1 arányban nyerhetsz, a többi típus esetében pedig a nyerési valószínűség függvényében csökken a kifizetési arány, vagyis a megnyerhető összeg nagysága.