tutorrio data engineering leerprogramma opent voor nieuwe aanmeldingen | News Direct

tutorrio data engineering leerprogramma opent voor nieuwe aanmeldingen Het leerprogramma werd vorig jaar door Klarrio gecreëerd om tekort aan vaardigheden aan te pakken

News release by Klarrio

facebook icon linkedin icon twitter icon pinterest icon email icon ANTWERPEN, BELGIË, | July 04, 2023 03:01 AM Eastern Daylight Time

 

De inschrijvingen voor het tutorrio data engineer leerprogramma van Klarrio zijn opnieuw geopend: een uitgebreid, praktijkgericht programma dat beschikbaar is voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, formele onderwijsachtergrond in IT of financiële situatie. In slechts negen maanden kunnen deelnemers data engineering onder de knie krijgen met een jobcontract bij het Antwerpse systeemintegratie- en softwareontwikkelingsbedrijf Klarrio.

Uit de meest recente Digital Economy and Society Index (DESI 2022) blijkt dat het aandeel ICT-specialisten in België weliswaar iets hoger ligt dan het EU-gemiddelde, maar dat het land nog steeds kampt met een aanzienlijk tekort aan deze professionals.

"Hoewel er veel goede initiatieven zijn om het tekort aan vaardigheden in IT aan te pakken, is er onvoldoende aandacht voor data-engineering," zegt Kurt Jonckheer, Chief Executive Officer bij Klarrio. "De vraag naar data engineers zal de komende jaren naar verwachting blijven groeien. Scholen kunnen simpelweg niet voldoende data engineers op de markt brengen met vaardigheden en kennis die voldoen aan de vraag vanuit de industrie. tutorrio fungeert als een katalysator die Klarrio versnelt in het uitbreiden van zijn competentiecentrum in Europa."

"Ook al willen veel mensen data-engineering studeren, ze kunnen het zich vaak niet veroorloven of krijgen niet de kans om dat te doen," zegt Bram Stes, Head Coach bij tutorrio. "Klarrio wil dit probleem oplossen met een 'verdien terwijl je leert'-model. Dit betekent dat de geselecteerde kandidaten kunnen deelnemen aan het tutorrio programma zonder collegegeld te hoeven betalen, en ze ontvangen een competitief beloningspakket vanaf de dag dat ze beginnen met hun studie."

tutorrio staat open voor iedereen met affiniteit met coderen en een basiskennis van en interesse in informatica, of ze nu aan het begin van hun carrière staan of toe zijn aan een carrièreswitch. Tijdens de cursus kunnen ze een stevige basis in software engineering opbouwen door een unieke combinatie van lessen op locatie die worden gegeven door Klarrio experts, zelfstudie en groepsopdrachten.

Wat tutorrio onderscheidt van andere aanbiedingen is Klarrio's toewijding aan open-source software: deelnemers leren de nieuwste, veelgevraagde geavanceerde frameworks te gebruiken. Het curriculum behandelt ook onderwerpen zoals cloud-economie en ethische overwegingen met betrekking tot gegevensbescherming en privacy.

De inschrijvingen voor het volgende programma zijn op 4 juli 2023 geopend en zullen eind november sluiten. De lessen beginnen in januari 2024. Geselecteerde kandidaten beginnen hun studie als Klarrio medewerkers en worden junior data engineers na afronding van het programma.

Meer informatie over het programma: https://tutorrio.com/

Over Klarrio:

Klarrio is een toonaangevend systeemintegratie- en softwareontwikkelingsbedrijf gespecialiseerd in real-time datastreaming. Met bijna een decennium aan ervaring in cloud-native en open-source technologieën, bouwt Klarrio cutting-edge data foundations die disruptieve, robuuste en technisch complexe oplossingen leveren voor organisaties wereldwijd.

Klarrio heeft zijn hoofdkantoor in België en wereldwijd vijf kantoren, waaronder Nederland, Duitsland, Spanje, de VS, en Australië.

 

Contact Details

 

Klarrio

 

Media Contact

 

press@klarrio.com

 

Company Website

 

https://www.klarrio.com/